Fylm beweegt ouderen met plezier

Je hoeft geen beweegexpert te zijn om op een leuke manier te bewegen en de positieve effecten van bewegen te ervaren.

Door te bewegen zit je lekkerder in je vel, blijf je fit en sterk, kun je langer zelfstandig blijven en beleef je leuke momenten met elkaar.


Ouderen in beweging

Wist je dat 90% van de ouderen in tehuizen te weinig beweegt?

Dat is veel te veel. Er zijn niet genoeg verzorgenden, bewegingsagogen, fysiotherapeuten of vrijwilligers zijn om met de ouderen te bewegen. Ook vinden zij het lastig om nieuwe beweegactiviteiten te bedenken.

Daarom brengen wij de kennis van beweegexperts op een makkelijke en laagdrempelige manier in de huiskamer. Hiermee willen we de zorg een stukje te ontlasten en ruimte maken voor meer beweegmomenten.

Hoe krijgen wij ouderen in beweging?

We maken beweegprogramma’s op maat die eenvoudig op een tablet, televisie of de belevenistafel te bekijken zijn. De video’s worden gemaakt met behulp van experts en laten oefeningen zien die samen of alleen gedaan kunnen worden.

Plezier helpt bij bewegen, dus de video’s zijn activerend, met muziek en er is regelmatig even een pauze met mooie natuurbeelden en vragen voor het brein.

De oefeningen zijn aangepast op wat de oudere kan én leuk vindt. Plezier maken en kleine successen behalen helpen om te blijven bewegen. Ouderen die Fylm gebruiken doen dit zelfstandig thuis, samen met familie, gezellig in een groep of met medebewoners van een zorginstelling.

Een beweegapp op maat

Fylm is een beweegapp die speciaal ontwikkeld is voor ouderen om thuis, in een zorginstelling, op de dagbesteding of samen in een beweeggroep te bewegen. Met oefeningen die haalbaar en leuk zijn en speciaal aangepast op het eigen beweegniveau. Want met plezier beweeg je een stuk makkelijker.

Ontwikkeld door experts, om ouderen blij te maken

Nathan Traas is al meer dan 12 jaar fysiotherapeut en weet als geen ander hoe belangrijk het is om te bewegen. 

Het feit dat ouderen vaak te weinig bewegen gaat hem aan het hart. Door goed te luisteren, te kijken en mee te lopen met de zorgmedewerkers op de werkvloer kwam naar voren dat er een simpele oplossing moest komen. Een oplossing waarmee je met 1 druk op de knop een beweegprogramma op kunt starten.

Alle beweegvideo’s van Fylm zijn boven gemaakt onder begeleiding van fysiotherapeuten, beweegagogen en yogadocentes.

Fylm beweegexperts

"Elke oudere verdient het om een leuke oude dag te hebben. Plezier in bewegen hoort hierbij want dan zit je een stuk lekkerder in je vel."

Hoe en waar kun je Fylm gebruiken?

Fylm kan gebruikt worden om te bewegen met een groep. Dit kan bijvoorbeeld in een zorginstelling, op de dagbesteding en bij een beweeggroep in de gemeente.

We installeren in dit geval een Fylm beweegknop die gekoppeld kan worden aan een televisie.

Fylm is ook beschikbaar op de belevenistafel.

Fylm gebruikt worden om zelfstandig thuis te bewegen. De Fylm app wordt dan geïnstalleerd op een tablet.

Zorg en Welzijn medewerkers kunnen Fylm aanvragen via Mobilecare

Meer dan 150 beweegvideo's

Het unieke Fylm platform zorgt ervoor dat de beweegprogramma’s uitdagend, afwisselend en leuk zijn. Op dit moment staan er op het platform al meer dan 300 beweegvideo’s op aller verschillende niveau’s.