Bewegen op de dagbesteding met Fylm

“De cliënten stoten elkaar aan en hebben echt lol. Het is ook nog eens makkelijk, want deze oefeningen bedenk je zelf niet.

Hanneke Rijk – Medewerker dagbesteding

Beweegvideo's op de televisie

Fylm is een beweegprogramma, speciaal ontwikkeld voor ouderen. De leuke beweegvideo’s, kunnen met 1 druk op de knop worden afgespeeld op een televisie. In de beweegvideo’s zie je een fysiotherapeut of beweegspecialist die de oefeningen voordoet. De cliënten bewegen direct mee terwijl ze naar het scherm kijken. Er is geen begeleiding van een beweegspecialist nodig.

De oefeningen worden aangepast op het niveau van de groep en zijn geschikt om vanuit een (rol)stoel te doen. Er zijn oefeningen voor de fijne en grove motoriek en oefeningen op muziek. Om af en toe even te kunnen uitrusten worden deze afgewisseld met natuurbeelden en vragen voor het brein. In overleg met de medewerker op de groep maken we het perfecte beweegprogramma.

"Nu ga ik makkelijker naar de dagbesteding toe"

Meneer van Hese is altijd erg sportief geweest. Hij was een fervent voetballer en zelfs trainer op hoog lokaal niveau. Hij vindt het moeilijk dat hij niet meer naar de voetbal kan en dat zijn lichaam achteruit gaat. Nu hij op de dagbesteding met Fylm beweegt komt hij met meer plezier naar de groep. Hij kan weer iets doen wat met sport te maken heeft.

Zo werkt het

Dit kun je verwachten wanneer je Fylm aanvraagt

Stap 1: Beweegknop plaatsen

We plaatsen de Fylm beweegknop die met een hdmi kabel gekoppeld wordt aan de tv.

Stap 2: Beweegprogramma inrichten

In overleg met een medewerker stellen we het beweegprogramma voor de groep samen. Het beweegprogramma kan ook eenvoudig worden ingericht door een beweegspecialist uit de eigen organisatie.

Stap 3: Klaar om te bewegen

Met 1 druk op de knop kan er nu op elk gewenst moment bewogen worden. Elke week is er een nieuw programma beschikbaar zodat de oefeningen afwisselend en leuk blijven.

Stap 4: We houden contact

We hebben regelmatig contact over de inhoud van het beweegprogramma. Is er in de groep behoefte aan zittende of juist staande oefeningen? Houdt de groep van actieve oefeningen met muziek of juist rustige oefeningen met yoga? Aan de hand van de wensen uit de groep passen we het beweegprogramma aan.

Probeer Fylm 1 maand gratis op de dagbesteding

De voordelen van Fylm op de dagbesteding

  • Leuke beweegvideo’s een in gezellige huiselijke sfeer
  • Oefeningen die passen bij de groep
  • Met 1 druk op de knop af te spelen op een televisie
  • Een extra beweegmoment zonder inzet van een beweegspecialist
  • Motiverende muziek, pauzes met natuurbeelden en vragen voor het brein.