Bewegen in de buurt met Fylm

Ouderen in beweging

“Ik vind het gezellig. En als ik bewogen heb zit alles echt weer even goed. Dat is echt lekker hoor!”

Mevrouw Oele – 79 jaar

Beweegvideo's voor elk niveau, zonder begeleiding

Fylm is een beweegprogramma, speciaal ontwikkeld voor ouderen. De beweegvideo’s, die aangepast kunnen worden op het niveau van de groep, kunnen met 1 druk op de knop kunnen worden afgespeeld op elke televisie. Denk bijvoorbeeld aan een televisie in een activiteitenruimte, buurthuis of bibliotheek. Een beweegexpert doet de oefeningen voor, in de video; de ouderen bewegen gelijk mee terwijl ze naar het scherm kijken. Hierdoor kunnen de ouderen zonder begeleiding bewegen.

Er zijn oefeningen voor de fijne en grove motoriek en oefeningen op muziek. Om af en toe even te kunnen uitrusten worden deze afgewisseld met natuurbeelden en vragen voor het brein. In overleg met de ouderen in de groep maken we het perfecte beweegprogramma. Wil de groep meer staande oefeningen of juist zittende oefeningen? Alles is mogelijk!

"Er kan nu toch bewogen worden in mijn gemeente"

Erwin Franse is Buurtsportcoach in de gemeente Borsele. In een dorp in zijn gemeente was er een beweeggroep actief, maar helaas was er geen budget meer voor de begeleiding van de groep. Nu er bewogen wordt met Fylm hebben de ouderen toch hun beweegmoment en het is nog gezellig ook!

Zo werkt het

Dit kun je verwachten wanneer je Fylm aanvraagt

Stap 1: Beweegknop plaatsen

We plaatsen de Fylm beweegknop die met een hdmi kabel gekoppeld wordt aan de tv.

Stap 2: Beweegprogramma inrichten

In overleg met een medewerker stellen we het beweegprogramma voor de groep samen. Het beweegprogramma kan ook eenvoudig worden ingericht door een beweegspecialist uit de eigen organisatie.

Stap 3: Klaar om te bewegen

Met 1 druk op de knop kan er nu op elk gewenst moment bewogen worden. Elke week is er een nieuw programma beschikbaar zodat de oefeningen afwisselend en leuk blijven.

Stap 4: We houden contact

We hebben regelmatig contact over de inhoud van het beweegprogramma. Is er in de groep behoefte aan zittende of juist staande oefeningen? Houdt de groep van actieve oefeningen met muziek of juist rustige oefeningen met yoga? Aan de hand van de wensen uit de groep passen we het beweegprogramma aan.

Probeer Fylm 1 maand gratis in jullie gemeente

De voordelen van bewegen met Fylm in de buurt

  • Leuke beweegvideo’s een in gezellige huiselijke sfeer
  • Oefeningen die passen bij de groep
  • Met 1 druk op de knop af te spelen op een televisie
  • Een extra beweegmoment zonder inzet van een beweegspecialist
  • Motiverende muziek, pauzes met natuurbeelden en vragen voor het brein.