Emergo innovatieprijs gewonnen!

Wauw wauw wauw, heel erg gaaf. Winnaar van de Emergo innovatie prijs 2021 geworden met Fylm! Woensdag 1 december belandden we ineens in een rollercoaster. We nemen jullie mee in het verloop van de nominatie.

emergo; innovatieprijs; nathan; traas; publieksprijs; zeeuwse
Foto: Mary Remijnse

Hoe het begon

Aan het einde van de dag stond de uitreiking van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo op de planning. Nathan was een beetje nerveus, maar ook zelfverzekerd zoals altijd. Hij vertelde dat hij deze zomer werd genomineerd voor de Emergo innovatie prijs terwijl hij door een mooi Frans dorpje liep. Dat leverde al een enorme glimlach en een top avond op, en het begin van iets gaafs!

Samen met Rick heeft Nathan keihard gewerkt om stemmen te verzamelen en Fylm op de kaart te zetten. We proberen om onszelf meer te laten ziet op social media zoals LinkedIn, Instagram en deze nieuwe website. We proberen wekelijks blogs te posten om de voortgang en groei van Fylm te laten zien. Het doel is voor ons namelijk duidelijk: Ouderen in verzorgingstehuizen meer laten bewegen op een leuke manier + verzorgenden en beweegexperts ondersteunen en de werkdruk verlagen. Om dit aan te tonen loopt er nu een onderzoek bij zorginstelling Ter Weel waarover jullie nog meer zullen horen.

De uitreiking

De uitreiking zelf was vanwege de Covid situatie een thuisuitreiking geworden. Jammer dat we het niet ‘live’ konden demonstreren en uitleggen, maar dit was ook zeker uniek. Met vier andere mooie innovatieve bedrijven die aanwezig waren mochten we nog één keer ons zegje doen. Vervolgens werden twee prijzen uitgereikt: de publieksprijs en de juryprijs.

Tijdens onze campagne hebben we geprobeerd om vele betrokkenen, ouderen, verzorgenden, beweegexperts en familieleden te laten stemmen. We willen iedereen erg bedanken die gestemd heeft!

emergo; innovatieprijs; nathan; traas; publieksprijs; zeeuwse
Foto: Mary Remijnse

De prijs

Tijdens de meeting kwam opeens onze omgeving in beeld. Het zal toch niet waar zijn? Ineens stond omroepzeeland met de prijs op de stoep! Dit was een geweldig moment. We werden verteld dat we namelijk als winnaar uit de bus zijn gekomen met 40% van de stemmen! Als kleine innovatie die nog in de kinderschoenen zijn we hier heel blij mee. We zijn vooral blij dat er zo veel waardering is in dit vakgebied. De komende jaren ontstaat er veel vergrijzing en zijn er handen tekort in de zorg. Met Fylm willen we hier graag iets aan doen! We maken het de zorgverlener een stuk makkelijker door als verlengstuk te dienen.

Vanaf hier werd het een rollercoaster. Foto’s, interviews, radio, tv en vele felicitaties. Heel erg bedankt iedereen! We hebben afgelopen genoten van dit heerlijke moment en zijn al flink aan de bak gegaan om alle ouderen in zorginstellingen te laten bewegen! Lets Go! 

(De prijs is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Zeeland / Dockwize / Omroep Zeeland / Contacta / Kamer van Koophandel / HZ University / VNO-NCW.)